ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ 2020

Σεμινάριο Μελισσοκομίας από το Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρόδου «Η ΚΥΨΕΛΗ» σε συνεργασία με το «ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» 

ΜΗΝΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ 2020

Τόπος Διεξαγωγής 5ο χλμ. Τσαϊρι – Αεροδρομίου (Μελισσοκομική Δωδ/σου | Μουσείο Μέλισσας) ΠΑΣΤΙΔΑ ΡΟΔΟΣ

Σεμινάριο μελισσοκομίας για αρχάριους και νέους μελισσοκόμους θα υλοποιηθεί από το Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρόδου «Η ΚΥΨΕΛΗ» σε συνεργασία με το «ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» το διάστημα 29 Ιανουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου 2020 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, που παραχωρεί τις εγκαταστάσεις της.

Τα θέματα που θα αναλύσουν στο σεμινάριο έμπειροι εκπαιδευτές είναι :

  • Η κυψέλη
  • η κοινωνία της μέλισσας 
  • μελισσοκομικός εξοπλισμός
  • εγκατάσταση μελισσοκομείου
  • μελισσοκομικοί χειρισμοί
  • ασθένειες
  • αξιοποίηση των προϊόντων της μέλισσας
  • ποιοτικός έλεγχος μελιού επιδοτήσεις – ενισχύσεις μελισσοκόμων κ.α.

Το Σαββατοκύριακο 15 - 16 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί Διημερίδα Μελισσοκομίας με τη συμμετοχή του Θεοδωράτου Αντώνη, επαγγελματία Μελισσοκόμου στη Ρόδο, και της Ατσίδη Ελπίδας, πτυχιούχο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Την διημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι μελισσοκόμοι, αρχάριοι και έμπειροι.

Το απόγευμα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Μελένια Βραδιά με την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου. Οι εκδηλώσεις αυτές (Σεμινάριο αρχαρίων, Διημερίδα, Μελένια Βραδιά) εντάσσονται στην πρωτοβουλία “ΡΟΔΟΣ – Μήνας Μελισσοκομίας 2020” η οποία επαναλαμβάνεται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια και απευθύνονται τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους ερασιτέχνες μελισσοκόμους, αλλά και στους φίλους του πολυτιμότερου εντόμου στον κόσμο, της μέλισσας.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης, Επιμόρφωσης & Κατάρτισης» που υλοποιεί το ΚΕΚ Γεννηματάς, θα γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.katartisi-pnai.gr/index.php/el/programmata-dodekanison/2-uncategorised/718-d20-b02-001.

Στον παραπάνω σύνδεσμο θα βρείτε και αναλυτικά το πρόγραμμα των εκπαιδεύσεων.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου, κ. Νίκο Μελισσουργό, τηλ. 22410-48200 22410-47119