ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΛΙΣΣΟΜΙΑΣ 2019

Η Μελισσοκομική, υποστηρίζει με κάθε μέσο και τρόπο παλαιούς και νέους μελισσοκόμους της περιοχής μας – εκπαίδευση, μέσα, διευκολύνσεις κλπ- ώστε να είναι σε θέση να παράγουν ανταγωνιστικά προϊόντα τόσο σε ποιότητα, όσο και σε ποσότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και για τον τόπο μας.

Με ιδιαίτερη βαρύτητα αντιμετωπίζεται, από τους ανθρώπους της  Μελισσοκομικής , η ανάγκη να συμβάλουν στην  συνειδητοποίηση από όλους μας, της σπουδαιότητας της προστασίας των μελισσών. Όχι μόνο για τα υπέροχα προϊόντα που παράγουν –μέλι, γύρη, πρόπολη, κερί, βασιλικό πολτό, δηλητήριο- αλλά κυρίως για την επικονίαση που αυτές απλόχερα προσφέρουν στο φυτικό περιβάλλον. Χωρίς αυτές, η ζωή στον πλανήτη, δεν θα διαρκούσε πάνω από τέσσερα χρόνια, όπως υποστηρίχτηκε και από τον μεγάλο επιστήμονα Φυσικό, Albert Einstein.  

Στο σπουδαιότατο θέμα που σχετίζεται με τα προϊόντα της μέλισσας και την συμβολή τους στην υγεία μας, επικεντρώνεται και στοχεύει το κλείσιμο του προγράμματος των φετινών επιμορφωτικών εκδηλώσεων-σεμιναρίων «Μήνας Μελισσοκομίας 2019», που επαναλαμβάνεται με επιτυχία για 17 χρόνια.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από το Σύλλογο Μελισσοκόμων του Νησιού μας σε συνεργασία με τα ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς και φιλοξενούνται- στηρίζονται από την εταιρεία Μελισσοκομική Δωδεκανήσου ΑΕΒΕ.
 
Στο κλείσιμο των εκδηλώσεων με τίτλο «ΜΕΛΕΝΙΑ ΒΡΑΔΙΑ», την Κυριακή 24/02/2019 ώρα 18:00, μπορούν να συμμετέχουν με ελεύθερη είσοδο, εκτός από τους εκπαιδευόμενους  και όλοι οι συμπολίτες μας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία εμπνευσμένη διάλεξη από τον καθηγητή Σηροτροφίας & Μελισσοκομίας του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πασχάλη Χαριζάνη, με θέμα “Μέλισσα και τα Θαυμαστά για την υγεία μας προϊόντα της”, αλλά και να γιορτάσουν μαζί με τους μελισσοκόμους, γευόμενοι υπέροχες λιχουδιές φτιαγμένες όλες από μέλι.