ΑρχικήΤι παράγουμε Κεράσμα μελεκούνι γάμος | βάφτιση | εκδηλώσεις

Κεράσμα μελεκούνι γάμος | βάφτιση | εκδηλώσεις

Σύμφωνα με την παράδοση, στους γάμους και τα βαφτίσια της Ρόδου προσφέρεται ένα γλύκισμα φτιαγμένο από σησάμι και μέλι, το μελεκούνι.

'Εθιμο

Λίγες μέρες πριν το γάμο,οι γυναίκες του χωριού μαζεύονται όλες μαζί και σε γιορτινή ατμόσφαιρα,τραγουδώντας φτιάχνουν τα μελεκούνια. Σύμφωνα με το έθιμο, το μέλι που περισσεύει δε πάει χαμένο. Αρχίζει ένας "εμφύλιος πόλεμος" με πειράγματα ανάμεσα στους συγγενείς των μελλόνυμφων και μέσα σε λίγα λεπτά, βγαίνουν όλοι πασαλειμμένοι με μέλι, χωρίς να εξαιρεθούν ούτε οι καλεσμένοι! Κατόπιν βάζουν τα μελεκούνια μέσα σε φύλλα λεμονιάς και μοιράζονται πόρτα-πόρτα στους κατοίκους του χωριού για τα καλέσματα. Τα υπόλοιπα μελεκούνια προσφέρονται στους καλεσμένους στην εκκλησία μετά την ολοκλήρωση του γάμου.

Για τη παραγγελία σας καλέστε στο 2241048200, πλήκτρο "2" στο τηλεφωνικό μας κέντρο, ή επισκεφθείτε το κατάστημα μας "5ο χλμ Τσαΐρι-Αεροδρομίου στο Μουσείο Μέλισσας.

'Ωρες εξυπηρέτησης: Δευτέρα- Σαββάτο 8.30-15.30

Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της αντίστοιχης φόρμας επικοινωνίας : https://www.mel.gr/content/8/epikoinonia-/

Παράδοση των παραγγελιών γίνεται στο κατάστημα ή αποστέλλονται με Courier κατόπιν συνεννοήσης και με επιβάρυνση μεταφορικών.

 

ΜΕΛΕΚΟΥΝΙΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ
ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ ΓΙΑ ΒΑΦΤΙΣΗ, ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ | ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ