ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ( ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ, ΜΕΛΕΝΙΑ ΒΡΑΔΙΑ, ΟΜΙΛΙΑ ΑΛΕΞ. ΓΚΟΥΣΙΑΡΗ)

Ρόδος, 07/ 02 /2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων Μέλισσας στα Δωδεκάνησα. Ιδρύθηκε το 1999 από τους Νικόλαο Μελισσουργό και Νικόλαο Ρέτσα, ανθρώπους με ιδιαίτερη αγάπη στη μέλισσα, το περιβάλλον και την υγιεινή διατροφή.

Κύριο αντικείμενο της εταιρείας είναι η παραγωγή, η συγκέντρωση, η τυποποίηση του μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης καθώς και η παραγωγή μελεκουνιού, του παραδοσιακού γλυκού της Ρόδου, όπως επίσης και η υποστήριξη των μελισσοκόμων σε τεχνογνωσία και εξοπλισμό.

Η ενασχόληση των ανθρώπων της Μελισσοκομικής με τη μελισσοκομία τρέχει πολλούς αιώνες πίσω και μαζί της και ο μεγάλος θαυμασμός τους για τις μέλισσες, για την εργατικότητά τους, την προνοητικότητα τους, την κοινωνικότητα του κλπ. και που χωρίς αυτές χάνεται και αυτή καθεαυτή η ζωή στο πλανήτη, όπως χαρακτηριστικά μας το επιβεβαιώνει και o μεγάλος φυσικός Albert Einstein.

Η σπουδαιότητα της διατήρησης μιας τόσο παραδοσιακής τέχνης, ο θαυμασμός στις μέλισσες και τα μοναδικά προϊόντα που μας προσφέρουν, «γέννησε» την ιδέα της δημιουργίας του Μουσείου της Μέλισσας στους χώρους της Μελισσοκομικής.

Σήμερα, δίνεται στο κοινό και του επισκέπτες του, ολοκληρωμένο, το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο της Μέλισσας. Εκεί οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι μπορούν να δουν από κοντά τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών στις διαφανείς κυψέλες παρατήρησης, την ιστορική εξέλιξη της μελισσοκομίας στη Ρόδο και το νησιωτικό χώρο του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και να γνωρίσουν τον τεράστιο πλούτο των πολύτιμων προϊόντων, μέλι, γύρη, κερί, πρόπολη και βασιλικό πολτό, που μας δίνει το μοναδικό αυτό έντομο.

Το Μουσείο της Μέλισσας, μια εντυπωσιακή ως προς τη σύλληψη και την κατασκευή του ιδέα, πέραν από τις μοναδικές πληροφορίες που δίνει με τρόπο εύληπτο και γλαφυρό στον επισκέπτη, συνδυάζει την παλαιά γνώση με τη νέα μέσω διαδραστικών εφαρμογών και σύγχρονων, τεχνολογικά εφαρμογών.

Τα εγκαίνια του Μουσείου της Μέλισσας τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18.00, έχουν ενταχθεί στις παράλληλες δράσεις στήριξης της μελισσοκομίας στη Ρόδο από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρόδου. Θα γίνουν δε με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Ρόδο του εξέχοντος μελισσοκόμου – μαθηματικού Αλέξανδρου Γκουσιάρη. Ο Αλέξανδρος Γκουσιάρης, ένας ακάματος εργάτης της μελισσοκομίας στη χώρα μας θα πάρει μέρος σε διημερίδα (12, 13/2/2017) που ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ρόδου οργανώνει στα πλαίσια των ετήσιων δράσεων του ΡΟΔΟΣ – Μήνας Μελισσοκομίας 2017, των οποίων είναι χορηγός η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ